Recept

Lepelhapjes met mozzarella en kerstomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele zomerse hapjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de risoni (rijstvormige pasta) beetgaar in licht gezouten water. Laat onder koud water schrikken, uitlekken en afkoelen in een zeef.

    Was 1 onbehandelde citroen, rasp de schil en pers het sap uit.

    Halveer de kerstomaatjes.

    Laat  de mozzarellabolletjes uitlekken en halveer ze.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.

  3. 3

    Hak de bladpeterselie en basilicum fijn in een blender, voeg er de groentebouillon, olijfolie,
    2 eetlepels kappertjes en 4 eetlepels citroensap aan toe en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Meng de geraspte citroenschil, kruidensaus en 1 eetlepel kappertjes door de risoni en laat een halfuur trekken.

  5. 5

    Meng kerstomaatjes, mozzarellabolletjes en de pijnboompitten met de pasta.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lepelhapjes met mozzarella en kerstomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!