Kip tandoori
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip tandoori

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een stukje India op je bord

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Snipper de korianderblaadjes fijn. Vermeng met de yoghurt en doe er het citroensap, het paprikapoeder en de garam masala bij. Roer goed.

  2. 2

    Bestrijk de kippenbouten met de marinade. Dek af en zet minstens een paar uur - liever nog een nacht - in de koelkast.

  3. 3

    Kruid de kippenbouten met zout en besprenkel ze met olie. Leg ze op een druiprooster, met daaronder een grote ovenschaal. Zet 30 tot 35 minuten in de oven op 175° C. Keer ze een paar keer om en lepel er telkens wat braadvocht over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Snipper de korianderblaadjes fijn. Vermeng met de yoghurt en doe er het citroensap, het paprikapoeder en de garam masala bij. Roer goed.

  2. 2

    Bestrijk de kippenbouten met de marinade. Dek af en zet minstens een paar uur - liever nog een nacht - in de koelkast.

  3. 3

    Kruid de kippenbouten met zout en besprenkel ze met olie. Leg ze op een druiprooster, met daaronder een grote ovenschaal. Zet 30 tot 35 minuten in de oven op 175° C. Keer ze een paar keer om en lepel er telkens wat braadvocht over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.