Kalfskotelet met uitjes en cantharellen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalfskotelet met uitjes en cantharellen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smakelijk stoofgerecht

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de aardappelen. Pel de uitjes. Borstel de paddestoelen droog schoon.

  2. 2

    Verhit 2 el olijfolie en 20 g boter en schroei de koteletten aan beide kanten dicht. Hou even apart.

  3. 3

    Fruit in dezelfde pan de aardappelen en de uitjes. Doe ze in een ovenschaal en leg er het vlees weer bij. Kruid met peper en zout. Doe er de peper- en korianderbolletjes bij, en 4 takjes tijm. Bedruip met 4 el bouillon en zet 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Draai de koteletten om en bedruip met de rest van de groentebouillon. Zet 5 minuten terug in de oven. Voeg dan de cantharellen toe en zet nog 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens het aan te snijden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de aardappelen. Pel de uitjes. Borstel de paddestoelen droog schoon.

  2. 2

    Verhit 2 el olijfolie en 20 g boter en schroei de koteletten aan beide kanten dicht. Hou even apart.

  3. 3

    Fruit in dezelfde pan de aardappelen en de uitjes. Doe ze in een ovenschaal en leg er het vlees weer bij. Kruid met peper en zout. Doe er de peper- en korianderbolletjes bij, en 4 takjes tijm. Bedruip met 4 el bouillon en zet 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Draai de koteletten om en bedruip met de rest van de groentebouillon. Zet 5 minuten terug in de oven. Voeg dan de cantharellen toe en zet nog 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens het aan te snijden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.