Recept

Preitaartjes met cantharellen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk taartje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Snipper de sjalot fijn, hak de bladpeterselie en snij de bieslook in ringetjes.

  2. 2

    Bekleed 4 individuele taartvormpjes met bladerdeeg. Prik de bodem een paar keer in met een vork en zet in de koelkast tot gebruik.

  3. 3

    Snij de prei in ringen en stoof ze in 20 g boter.

  4. 4

    Bak de cantharellen 5 minuten in 1 el olie. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bak het spek knapperig en laat het uitlekken op een vel keukenpapier. Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Verdeel de prei en het spek over de taartbodempjes. Overgiet met de eieren en bestrooi met parmezaan. Zet de taartjes 20 minuten in de oven.

  7. 7

    Verdeel er de cantharellen over en zet nog 10 minuten in de oven. Serveer met een salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Preitaartjes met cantharellen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!