Groentegratin met eiermimosa
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groentegratin met eiermimosa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Veggie ovenschotel

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren hard, laat ze afkoelen.

  2. 2

    Blancheer de sperziebonen beetgaar in gezouten water met het bonenkruid. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.

  3. 3

    Wrijf de paddenstoelen droog schoon. Bak ze kort op hoog vuur, in boter of olie.

  4. 4

    Fruit de fijngesnipperde sjalotjes en knoflook glazig in een lepeltje olijfolie. Doe er de boontjes bij, laat even stoven.

  5. 5

    Vermeng de paddenstoelen en de boontjes, kruid met peper en zout. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal.

  6. 6

    Pel de gekookte eieren en prak ze met een vork. Vermeng de eiermimosa met het paneermeel en de gemalen kaas. Verdeel over de groenten en beleg met vlokjes boter.

  7. 7

    Zet de gratin 10 minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren hard, laat ze afkoelen.

  2. 2

    Blancheer de sperziebonen beetgaar in gezouten water met het bonenkruid. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.

  3. 3

    Wrijf de paddenstoelen droog schoon. Bak ze kort op hoog vuur, in boter of olie.

  4. 4

    Fruit de fijngesnipperde sjalotjes en knoflook glazig in een lepeltje olijfolie. Doe er de boontjes bij, laat even stoven.

  5. 5

    Vermeng de paddenstoelen en de boontjes, kruid met peper en zout. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal.

  6. 6

    Pel de gekookte eieren en prak ze met een vork. Vermeng de eiermimosa met het paneermeel en de gemalen kaas. Verdeel over de groenten en beleg met vlokjes boter.

  7. 7

    Zet de gratin 10 minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.