Recept

Rijstsalade met linzen en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke salade met een zoete toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de rijst gaar. Laat afkoelen.

    Pers 1 sinaasappel.

    Schil de avocado’s, verwijder de pit en snij in reepjes.

    Snij de sjalotten in plakjes.

    Schil 2 sinaasappelen met een scherp mesje (verwijder ook het witte schilletje) en snij de partjes tussen de vliezen uit.

  2. 2

    Breng de kippenbouillon aan de kook met het sap van de sinaasappel en de honing.

  3. 3

    Overgiet de linzen met de kokende bouillon. Laat 20 minuten weken. Breng aan de kook en
    laat 10 minuten sudderen. Laat afkoelen.

  4. 4

    Meng de linzen met de rijst. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schik de avocado, de sjalot en de sinaasappel op de borden. Schep er een lepeltje van 1 potje paprikachutney bij. Werk af met extra sinaasappelsap.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rijstsalade met linzen en sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!