Recept

Chocoladekrokantje met koffieroom, praliné en karamel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Luxueus dessert

bereiding

  Karamel

 1. 1

  Maak de karamel. Doe de kristalsuiker in een pannetje met een scheutje water en een koffielepel glucose. Laat inkoken zonder te roeren. Neem van het vuur, voeg een klontje boter toe en blus met room. Zet in de koelkast.

 2. Koffieroom

 3. 2

  Maak de koffieroom. Klop 250 ml slagroom half op. Voeg instantkoffiepoeder toe en eventueel bloemsuiker. Breng op smaak met Baileys. Klop de room op tot pieken en doe 'm in een spuitzak. Bewaar in de koelkast.

 4. Pralinéroom

 5. 3

  Maak de pralinéroom. Klop 250 ml slagroom half op. Voeg de pralinépasta toe, of hazelnoot-chocoladepasta. Klop de room verder op tot pieken en bewaar in een spuitzak in de koelkast.

 6. Chocoladekoekjes

 7. 4

  Maak de chocoladekoekjes. Smelt 90 g boter. Meng 90 g bloemsuiker, bloem en cacao met de losgeklopte eiwitten. Voeg de gesmolten boter toe en laat afkoelen tot je een goed smeerbaar beslag krijgt. Strijk het beslag dun uit over zelfgemaakte vormpjes (zie foto). Bak 5 à 8 minuten op 180° C. Laat de koekjes volledig afkoelen.

 8. 5

  Mix de hazelnoten fijn voor de hazelnotencrumble en wat speculaas voor de speculaascrumble.

 9. 6

  Spuit een toefje koffieroom op het bord. Leg er een koekje op en bouw zo een torentje met drie koekjes. Bestuif met bloemsuiker. Dresseer verder met een toefje pralinéroom, een lijntje karamel, gemalen hazelnoot en een bolletje ijs op een bedje van speculaaskruimels. De karamel kun je afwerken met enkele korreltjes zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladekrokantje met koffieroom, praliné en karamel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!