Ovenschotel met witloof
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenschotel met witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk winterse ovenschotel met onze Belgische trots: witloof.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, kook ze gaar. Giet af, laat uitdampen en pureer ze met melk, nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Halveer de stronkjes witloof, bak ze bruin in een pan met boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Stoof ze glazig in een andere pan en voeg er de oesterzwammen en spekjes aan toe. Bak tot alles mooi kleurt en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de puree over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg er de gebakken oesterzwammen en spekjes op. Werk af met de stronkjes witloof, leg ze met de snijkant naar boven in waaiervorm. Besprenkel met honing en verbrokkel de feta over het witloof.

  5. 5

    Zet 20 minuten in de oven of tot de kaas mooi gegratineerd is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, kook ze gaar. Giet af, laat uitdampen en pureer ze met melk, nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Halveer de stronkjes witloof, bak ze bruin in een pan met boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Stoof ze glazig in een andere pan en voeg er de oesterzwammen en spekjes aan toe. Bak tot alles mooi kleurt en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de puree over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg er de gebakken oesterzwammen en spekjes op. Werk af met de stronkjes witloof, leg ze met de snijkant naar boven in waaiervorm. Besprenkel met honing en verbrokkel de feta over het witloof.

  5. 5

    Zet 20 minuten in de oven of tot de kaas mooi gegratineerd is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.