Recept

Oesters in champagnesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dubbel feestnummer

bereiding
  1. 1

    Spoel de spinazieblaadjes, laat ze slinken in het aanhangende water. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 

  2. 2

    Maak de oesters open, vang het vocht op. Zeef het en breng het aan de kook met de champagne.

  3. 3

    Pocheer (niet langer dan 2 seconden!) daarin de oesters. Schep ze uit de vloeistof en leg ze weer in de (gespoelde!) schelpen op een bedje van spinazie. 

  4. 4

    Laat het pocheervocht met de room inkoken tot sausdikte. Kruid met peper. Werk, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.

  5. 5

    Lepel wat hete saus bij elke oester. Werk af met een toefje viseitjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!