Recept

Speculaaskoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker voor jong en oud

bereiding
  1. 1

    Voeg de ingrediënten voor de speculaas samen en kneed ze tot een glad deeg. Kneed niet te lang; anders wordt de boter te zacht en het deeg te slap. Bestrooi het deeg met bloem en laat 15 à 30 minuten afkoelen in de koelkast.

  2. 2

    Bestrooi een keukenhanddoek lichtjes met bloem en klop de speculaasplank met de vorm(pjes) naar beneden in de bloem. Daardoor vormt zich een miniem laagje bloem op de plank, waardoor het speculaasdeeg er makkelijker uit zal komen.

  3. 3

    Neem 1/3 van het deeg en maak er een cilinder van met dezelfde lengte als de plank. Leg de cilinder op de plank en druk het deeg er met beide duimen in. Snijd met een scherp mes of een nylondraad het overtollige deeg weg.

  4. 4

    Tik met een uiteinde van de plank tegen de tafel of het werkblad om de deegkoekjes los te maken. Leg de koekjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Herhaal deze werkwijze tot al het deeg opgebruikt is.

  5. 5

    Zorg dat de plank altijd een nieuw laagje bloem bevat voor je het deeg erin drukt. Bak de speculaaskoekjes 18 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C. Neem de koekjes op tijd uit de oven; tijdens het afkoelen worden ze nog harder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Speculaaskoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!