Feestelijke chocoladecake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Feestelijke chocoladecake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrukkelijk kerstdessert

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170° C. Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

  2. 2

    Smelt de chocolade au bain-marie.

  3. 3

    Klop de boter met de suiker tot een luchtige witte massa. Klop er een voor een de eieren door, afwisselend met het amandelpoeder. Klop lang genoeg na elk ei. Roer er ten slotte de gesmolten chocolade door.

  4. 4

    Giet het beslag in de vorm en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake volledig afkoelen voor je hem ontvormt.

  5. 5

    Decoreer met chocoladeschilfers en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170° C. Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

  2. 2

    Smelt de chocolade au bain-marie.

  3. 3

    Klop de boter met de suiker tot een luchtige witte massa. Klop er een voor een de eieren door, afwisselend met het amandelpoeder. Klop lang genoeg na elk ei. Roer er ten slotte de gesmolten chocolade door.

  4. 4

    Giet het beslag in de vorm en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake volledig afkoelen voor je hem ontvormt.

  5. 5

    Decoreer met chocoladeschilfers en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.