Brusselse wafels met zwartebessencrème en kokosschilfers
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Brusselse wafels met zwartebessencrème en kokosschilfers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Roer de gist los in de lauwe melk. Splits de eieren, klop de dooiers los en roer ze door het gistmengsel.

  2. 2

    Zeef de bloem erboven en meng tot een glad beslag. Voeg er de gesmolten boter aan toe en meng glad.

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel voorzichtig door het beslag. Laat 20 minuten rusten op een warme plaats.

  4. 4

    Kook ondertussen de zwarte bessen met de kokosbloesemsuiker op een zacht vuur tot moes. Laat afkoelen. Roer de ricotta los met het gemberpoeder en de kardemom. Schep de bessencoulis erdoor.

  5. 5

    Verhit het wafelijzer op de hoogste stand en schep er een portie beslag in. Bak de wafels krokant. Lepel er wat zwartebessencrème over en werk af met kokosschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Roer de gist los in de lauwe melk. Splits de eieren, klop de dooiers los en roer ze door het gistmengsel.

  2. 2

    Zeef de bloem erboven en meng tot een glad beslag. Voeg er de gesmolten boter aan toe en meng glad.

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel voorzichtig door het beslag. Laat 20 minuten rusten op een warme plaats.

  4. 4

    Kook ondertussen de zwarte bessen met de kokosbloesemsuiker op een zacht vuur tot moes. Laat afkoelen. Roer de ricotta los met het gemberpoeder en de kardemom. Schep de bessencoulis erdoor.

  5. 5

    Verhit het wafelijzer op de hoogste stand en schep er een portie beslag in. Bak de wafels krokant. Lepel er wat zwartebessencrème over en werk af met kokosschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.