Recept

Linguine met palourdes en chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Italiaans toprecept!

bereiding
  1. 1

    Doe de palourdes in een kom met water en laat 15 minuten weken. Ververs het water een tweetal keer om het zand weg te spoelen.

  2. 2

    Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Snij de kerstomaten in 4. Verwijder het vel van de chorizo en snij in kleine blokjes. Kook de linguine beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.

  3. 3

    Verhit olie in een andere pan of wok en fruit er de sjalot in. Voeg er de tomaatje en de chorizo aan toe en laat 2 minuten op hoog vuur garen.

  4. 4

    Doe er de palourdes bij, dek af en laat 10 garen, tot alle schelpen open zijn. Schep er de peterselie door en serveer met de linguine.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linguine met palourdes en chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!