Recept

Aardbeientaart

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Niks schreeuwt zo hard voorjaar als deze aardbeientaart!

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een taartvorm met een diameter van 28 cm met bakpapier en het bladerdeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Leg er opnieuw een vel bakpapier op en vul met bakknikkers of gedroogde bonen. Bak de taart 15 minuten in een voorverwarmde oven.

 2. 2

  Haal het bakpapier en de bakknikkers of gedroogde bonen weg. Bak de taart nog 10 minuten verder. Laat de taart afkoelen in de vorm.

 3. 3

  Breng voor de banketbakkersroom de melk aan de kook in een steelpannetje. Klop met een garde de eidooiers met de suiker tot een witschuimige massa. Voeg er eerst een beetje warme melk bij en roer los. Giet dan in een straaltje al roerend de rest van de melk erbij. Meng het maiszetmeel met een beetje water of melk. Doe dit mengsel terug in het steelpannetje en laat op een zacht vuurtje, al roerend met een houten lepel, indikken. Let wel op: dit eimengsel mag niet koken, anders schift het. Giet in een andere kom en laat afkoelen.

 4. 4

  Spoel de aardbeien voorzichtig, verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien. Verdeel de banketbakkersroom over de taartbodem. Schik er de aardbeien op. Roer de aalbessengelei los met een eetlepel warm water. Schenk over de aardbeien en serveer. Lekker met slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeientaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!