Recept

Duivelse scampi’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de scampi’s ontdooien en maak ze schoon. Pel de sjalot en de knoflook en snipper heel fijn. Stoof de snippers glazig in een steelpannetje met 2 eetlepels olijfolie.

  2. 2

    Zet het vuur zachter en voeg het kerriepoeder, de cayennepeper en het paprikapoeder eraan toe. Laat kort meebakken.

  3. 3

    Doe de ketchup erbij en meng. Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Roer goed. Voeg nu de room toe en laat de saus al roerend even inkoken.

  4. 4

    Pel de tomaat en snij in vieren. Haal de pitjes eruit en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe bij de saus en zet even opzij.

  5. 5

    Bak de scampi’s kort krokant aan beide kanten in olijfolie op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Verdeel de saus over de glaasjes. Werk af met een takje dragon. Rijg de scampi’s op een spiesje en serveer bij de glaasjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Duivelse scampi’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!