Gegratineerde kotelet met oventomaatjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde kotelet met oventomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in een pan met olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en laat op een zacht vuurtje 20 minuten stoven. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel een klontje suiker toe om het zuur te verzachten.

  2. 2

    Verwarm de ovengrill voor. Schroei de koteletten aan beide kanten toe in een pan met olie en laat ze 5 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Blus de pan met de witte wijn. Roer de aanbaksels los en giet alles bij de tomatensaus. Roer om.

  3. 3

    Giet de tomatensaus in een ingevette ovenschaal. Leg er de koteletjes in. Snij de mozzarella in plakken en verdeel ze over het vlees. Snij beide takjes trostomaten in twee en leg ze bij in de ovenschaal. Strooi de parmezaan over het vlees en de tomaatjes.

  4. 4

    Laat de kaas kleuren onder de ovengrill. Werk het gerecht af met blaadjes vers basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in een pan met olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en laat op een zacht vuurtje 20 minuten stoven. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel een klontje suiker toe om het zuur te verzachten.

  2. 2

    Verwarm de ovengrill voor. Schroei de koteletten aan beide kanten toe in een pan met olie en laat ze 5 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Blus de pan met de witte wijn. Roer de aanbaksels los en giet alles bij de tomatensaus. Roer om.

  3. 3

    Giet de tomatensaus in een ingevette ovenschaal. Leg er de koteletjes in. Snij de mozzarella in plakken en verdeel ze over het vlees. Snij beide takjes trostomaten in twee en leg ze bij in de ovenschaal. Strooi de parmezaan over het vlees en de tomaatjes.

  4. 4

    Laat de kaas kleuren onder de ovengrill. Werk het gerecht af met blaadjes vers basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.