Vegetarisch stoofpotje met groenten en linzen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vegetarisch stoofpotje met groenten en linzen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en snipper fijn. Maak de groenten schoon en snij ze in stukken.

  2. 2

    Verhit wat olie in een grote pan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, de gember, de chilipeper, kardemom, kurkuma, komijn en koriander toe. Roerbak ongeveer 2 minuten, tot de aroma’s vrijkomen.

  3. 3

    Voeg de bouillon en de linzen toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat 10 minuten sudderen. Voeg de gemengde groenten toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken, of tot de linzen en de groenten net gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Roer de yoghurt door het stoofpotje en warm nog even door (laat niet meer koken). Werk af met wat verse blaadjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en snipper fijn. Maak de groenten schoon en snij ze in stukken.

  2. 2

    Verhit wat olie in een grote pan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, de gember, de chilipeper, kardemom, kurkuma, komijn en koriander toe. Roerbak ongeveer 2 minuten, tot de aroma’s vrijkomen.

  3. 3

    Voeg de bouillon en de linzen toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat 10 minuten sudderen. Voeg de gemengde groenten toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken, of tot de linzen en de groenten net gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Roer de yoghurt door het stoofpotje en warm nog even door (laat niet meer koken). Werk af met wat verse blaadjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.