Halloumiburger met zoete aardappelfrietjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Halloumiburger met zoete aardappelfrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in dunne frietjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Doe er enkele takjes tijm bij en rooster 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken. Giet af en doe ze in een blender. Pel en pers de knoflook en voeg samen met de tahin toe. Mix fijn. Doe er olijfolie bij tot je een smeuïge pasta krijgt. Breng op smaak met het sap van de citroen, het chilipoeder, peper en zout en meng nogmaals goed.

  3. 3

    Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken. Giet af en doe ze in een blender. Pel en pers de knoflook en voeg samen met de tahin toe. Mix fijn. Doe er olijfolie bij tot je een smeuïge pasta krijgt. Breng op smaak met het sap van de citroen, het chilipoeder, peper en zout en meng nogmaals goed.

  4. 4

    Snij de pistolets doormidden en bestrijk de onderste helft met een royale laag van de hummus. Leg daarop de waterkers, gemengde sla, de plakjes gegrilde haloumi en de rode ui. Zet de bovenkant van de pistolet erop en maak vast met een prikkertje. Serveer met de zoete aardappelfrietjes en de harissamayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in dunne frietjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Doe er enkele takjes tijm bij en rooster 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken. Giet af en doe ze in een blender. Pel en pers de knoflook en voeg samen met de tahin toe. Mix fijn. Doe er olijfolie bij tot je een smeuïge pasta krijgt. Breng op smaak met het sap van de citroen, het chilipoeder, peper en zout en meng nogmaals goed.

  3. 3

    Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken. Giet af en doe ze in een blender. Pel en pers de knoflook en voeg samen met de tahin toe. Mix fijn. Doe er olijfolie bij tot je een smeuïge pasta krijgt. Breng op smaak met het sap van de citroen, het chilipoeder, peper en zout en meng nogmaals goed.

  4. 4

    Snij de pistolets doormidden en bestrijk de onderste helft met een royale laag van de hummus. Leg daarop de waterkers, gemengde sla, de plakjes gegrilde haloumi en de rode ui. Zet de bovenkant van de pistolet erop en maak vast met een prikkertje. Serveer met de zoete aardappelfrietjes en de harissamayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.