Moelleux met appel en rabarber
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Moelleux met appel en rabarber

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Maak de rabarber schoon en snij in kleine stukjes. Schil de appel, snij in vier en haal het klokhuis eruit, rasp 'm grof en besprenkel met citroensap.

  2. 2

    Doe de rabarber met de geraspte appel in een steelpannetje. Voeg er de honing en de kaneel aan toe. Laat 20 à 25 minuten, al roerend, koken tot je een vaste compote krijgt en alle vocht is verdampt. Haal van het vuur en zet apart.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. 4

    Meng de bloem met de bloemsuiker en het amandelpoeder. Smelt de boter en doe ze bij het bloemmengsel. Bebober een muffinvorm en verdeel er de compote over, tot ongeveer 1/3 van de hoogte van de vormpjes. Schep daarbovenop het amandelbeslag en zet 10 minuten in de oven. Ontvorm voorzichtig en serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de rabarber schoon en snij in kleine stukjes. Schil de appel, snij in vier en haal het klokhuis eruit, rasp 'm grof en besprenkel met citroensap.

  2. 2

    Doe de rabarber met de geraspte appel in een steelpannetje. Voeg er de honing en de kaneel aan toe. Laat 20 à 25 minuten, al roerend, koken tot je een vaste compote krijgt en alle vocht is verdampt. Haal van het vuur en zet apart.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. 4

    Meng de bloem met de bloemsuiker en het amandelpoeder. Smelt de boter en doe ze bij het bloemmengsel. Bebober een muffinvorm en verdeel er de compote over, tot ongeveer 1/3 van de hoogte van de vormpjes. Schep daarbovenop het amandelbeslag en zet 10 minuten in de oven. Ontvorm voorzichtig en serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.