Recept

Fishsticks met tartaar en venkelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Scoort bij kinderen én volwassenen!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Snij de augurk in kleine blokjes. Hak de kappertjes fijn. Meng de mayonaise en de yoghurt met de sjalot, de augurk, de kappertjes en de gehakte kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Maak de venkel schoon en snij in hapklare stukken. Hou het groen apart. Kook de rest gaar in gezouten water.

  3. 3

    Giet de aardappelen en de venkel af en laat uitlekken. Pureer ze met een klontje boter en de melk. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verwarm de friteuse voor op 180°C. Dep de visfilets goed droog en snij ze in reepjes. Kruid met peper en zout. Wentel de visreepjes achtereenvolgens in bloem, losgeklopt ei en paneermeel.

  5. 5

    Bak de fishsticks knapperig en goudgeel in de friteuse. Serveer met de puree, tartaarsaus en partjes citroen. Werk af met een plukje venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fishsticks met tartaar en venkelpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!