Recept

Risotto met bospaddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze glazig in boter. Voeg de rijst toe, roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Blus met de wijn en laat even inkoken.

  2. 2

    Schenk er een pollepel bouillon bij tot de rijst net onderstaat. Voeg de laurier en citroenschil toe. Roer op een zacht vuur tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Voeg bouillon toe en laat al roerend absorberen. Herhaal tot de bouillon is opgebruikt en de- rijst beetgaar is (± 20 minuten).

  3. 3

    Maak de paddenstoelen schoon. Snij grotere paddenstoelen eventueel in stukken. Bak ze op hoog vuur in boter.

  4. 4

    Verwijder laurier en citroenschil. Schep paddenstoelen en peterselie door de rijst en warm nog even door. Roer de kaas en een klontje boter door de risotto. Kruid met peper en zout en serveer in warme borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met bospaddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!