Recept

Fijne frietjes en steak met koolsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de frituurpan voor op 160°C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij in fijne frietjes. Laat uitlekken op een keukenhanddoek.

  3. 3

    Pel en snipper de ui. Maak de kool schoon en schraap de wortelen. Snipper fijn met de mandoline. Doe de kool, de wortelen en de ui in een grote kom.

  4. 4

    Meng in een aparte kom alle andere ingrediënten van de koolsalade tot een saus. Schenk dit bij de groenten en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Dek af met plasticfolie en zet even in de koelkast.

  5. 5

    Verwarm de frituurpan op 160°C. Frituur de frietjes voor een eerste keer en verhoog dan de temperatuur naar 180°C. Bak ze een tweede keer goudgeel.

  6. 6

    Kruid de biefstukken met peper en zout. Bak ze in flink wat boter. Serveer ze samen met de frietjes en koolsalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fijne frietjes en steak met koolsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!