• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Américain met frietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Belgische klassieker bij uitstek

bereiding
  1. 1

    Laat de kappertjes uitlekken.

  2. 2

    Roer de mosterd en de ketchup glad met een paar druppels worcestersauce. Vermeng met de gemalen biefstuk. Doe er de kappertjes, de augurkjes en de peterselie bij. Kruid met peper uit de molen en zout.

  3. 3

    Verdeel in 4 porties. Schep in bakringetjes en druk goed aan. Laat ze wachten in de koelkast.

  4. 4

    Pel en snij de rode uien in flinterdunne ringen. Borstel de champignons droog schoon, snij ze in zo fijn mogelijke plakjes. Vermeng. Maak aan met de olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Druk de tartaartjes met de rugkant van een lepel uit de vormpjes meteen op de borden. Schep er de champignons en de rode ui bij. Werk af met een plukje basilicum. Serveer met krokante frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de kappertjes uitlekken.

  2. 2

    Roer de mosterd en de ketchup glad met een paar druppels worcestersauce. Vermeng met de gemalen biefstuk. Doe er de kappertjes, de augurkjes en de peterselie bij. Kruid met peper uit de molen en zout.

  3. 3

    Verdeel in 4 porties. Schep in bakringetjes en druk goed aan. Laat ze wachten in de koelkast.

  4. 4

    Pel en snij de rode uien in flinterdunne ringen. Borstel de champignons droog schoon, snij ze in zo fijn mogelijke plakjes. Vermeng. Maak aan met de olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Druk de tartaartjes met de rugkant van een lepel uit de vormpjes meteen op de borden. Schep er de champignons en de rode ui bij. Werk af met een plukje basilicum. Serveer met krokante frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.