Recept

Met kriekjes gevulde gehaktballen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Los het maïszetmeel op in 2 el kriekensap. Verwarm de krieken in de rest van het sap en de suiker. Voeg het maïszetmeel toe. Vul 4 ijsblokjesvormpjes met 1 el van de krieken. Zet een paar uur in de diepvries. Bewaar de rest van de krieken.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het gehakt met peper en zout. Rol er 4 ballen van. Ontvorm de bevroren krieken. Maak een holte in het midden van de balletjes, stop er een portie krieken in en maak dicht. Leg in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met panko of paneermeel en gaar 30 min. in de oven.

  3. 3

    Pel de sjalotten, snij ze fijn. Schil de knolselder en de wortel, snij ze in blokjes. Stoof de groenten en de spekjes in boter in een pan zonder antiaanbaklaag. Blus met de wijn en doe er 600 ml water en 2 blokjes vleesbouillon bij. Laat inkoken. Zeef de saus en voeg klontjes ijskoude boter toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Maak een vinaigrette met 2 el rodewijnazijn, 2 el olie, peper en zout. Roer onder de sla. Halveer de kersen en verwijder de pit. Doe bij de sla. Serveer het vlees met de sla en saus. Geef er de rest van de kriekjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Met kriekjes gevulde gehaktballen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!