Stoemp van rode kool met pens
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoemp van rode kool met pens

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de kool en schaaf hem fijn. Pel en hak 1 ui, snij de 2de ui in ringen. Fruit de uisnippers glazig in reuzel (of boter).

  2. 2

    Doe er de kool bij en schep om. Voeg er de wijnazijn en de grenadine aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 45 minuten stoven onder deksel.

  3. 3

    Schil de appels en snij in partjes. Leg ze bij de kool. Laat nog 15 minuten stoven.

  4. 4

    Schil de aardappelen. Kook ze gaar ingezouten water. Giet ze af en plet met de pureestamper. Vermeng met de gestoofde kool.

  5. 5

    Snij de pensen in dikke plakken. Bak de uiringen 2 minuten in hete reuzel (of boter). Leg er de plakjes pens bij. Laat nog een paar minuten bakken, tot de pensen heet zijn.

  6. 6

    Verdeel de stoemp en de pensen over de borden. Werk af met uiringen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de kool en schaaf hem fijn. Pel en hak 1 ui, snij de 2de ui in ringen. Fruit de uisnippers glazig in reuzel (of boter).

  2. 2

    Doe er de kool bij en schep om. Voeg er de wijnazijn en de grenadine aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 45 minuten stoven onder deksel.

  3. 3

    Schil de appels en snij in partjes. Leg ze bij de kool. Laat nog 15 minuten stoven.

  4. 4

    Schil de aardappelen. Kook ze gaar ingezouten water. Giet ze af en plet met de pureestamper. Vermeng met de gestoofde kool.

  5. 5

    Snij de pensen in dikke plakken. Bak de uiringen 2 minuten in hete reuzel (of boter). Leg er de plakjes pens bij. Laat nog een paar minuten bakken, tot de pensen heet zijn.

  6. 6

    Verdeel de stoemp en de pensen over de borden. Werk af met uiringen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.