Recept

Auberginerolletjes met zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo at je aubergine nog nooit! Met deze heerlijke ovenschotel (met een saus van zoete aardappel!) scoor je gegarandeerd.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aubergines in de lengte in plakken van ½ à 1 cm dik. Bak de aubergineplakken heel kort, langs beide kanten in wat olijfolie, tot ze wat soepeler worden. Snij de zoete aardappelen in heel fijne plakjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Bestrijk een rechthoekige ovenschaal met olijfolie. Vorm evenveel worstjes van het gehakt als er aubergineplakken zijn.

  2. 2

    Fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Blus met de witte wijn. Kruid met oregano, kaneel, nootmuskaat, peper en zout. Laat 15 minuten op een zacht vuur garen.

  3. 3

    Rol de lamsworstjes in de aubergineplakjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met de zoete aardappelplakjes. Kruid ze met peper en zout en schenk er de room en de tomatensaus over.

  4. 4

    Leg er de auberginerolletjes op. Bestrooi met de kaas en zet 30 à 35 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Auberginerolletjes met zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!