Bruschetta
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de stokbroden in schuine stukken. Leg ze op een bakplaat en bak ze goudbruin en knapperig in de oven. 
- 
                        2 Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Doe ze in een kom samen met de ui, de knoflook en de oregano. Kruid met peper en zout en meng. 
- 
                        3 Schep het tomatenmengsel op een derde van de sneetjes warm brood. Leg er een plakje mozzarella op. Werk af met basilicum en serveer. 
- 
                        4 Blancheer de asperges 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water. Snij in stukken. 
- 
                        5 Bestrijk een derde van de sneetjes gebakken brood met pesto. Leg er een plakje ham en een aspergestengel of -puntje op en serveer. 
- 
                        6 Bestrijk de overige sneetjes warm brood met tapenade van zongedroogde tomaten. Werk af met parmezaanschilfers en een blaadje rucola. Kruid met peper. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                