Gemarineerde forel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gemarineerde forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kruid de forelfilets met peper en zout. Bak ze 3 minuten op hun velkant in 1 el olijfolie, zodat het vel knapperig wordt. Leg ze op hun velkant in een ovenschaal.

  2. 2

    Snij de ui in ringen, de wortel in plakjes en snipper de gepelde knoflook fijn. Snij de venkel in fijne plakken.

  3. 3

    Fruit de uiringen glazig in de bakolie van de forel. Doe er de andere groenten, de kruiden en de smaakmakers bij. Roerbak alles 1 minuut. Schenk er 100 ml water bij en laat 5 minuten stoven.

  4. 4

    Voeg er de sherryazijn en de rest van de olijfolie aan toe. Breng aan de kook. Schenk bij de forelfilets en laat minstens 4 uur marineren. Serveer op kamertemperatuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kruid de forelfilets met peper en zout. Bak ze 3 minuten op hun velkant in 1 el olijfolie, zodat het vel knapperig wordt. Leg ze op hun velkant in een ovenschaal.

  2. 2

    Snij de ui in ringen, de wortel in plakjes en snipper de gepelde knoflook fijn. Snij de venkel in fijne plakken.

  3. 3

    Fruit de uiringen glazig in de bakolie van de forel. Doe er de andere groenten, de kruiden en de smaakmakers bij. Roerbak alles 1 minuut. Schenk er 100 ml water bij en laat 5 minuten stoven.

  4. 4

    Voeg er de sherryazijn en de rest van de olijfolie aan toe. Breng aan de kook. Schenk bij de forelfilets en laat minstens 4 uur marineren. Serveer op kamertemperatuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.