Recept

Gemarineerde forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kruid de forelfilets met peper en zout. Bak ze 3 minuten op hun velkant in 1 el olijfolie, zodat het vel knapperig wordt. Leg ze op hun velkant in een ovenschaal.

  2. 2

    Snij de ui in ringen, de wortel in plakjes en snipper de gepelde knoflook fijn. Snij de venkel in fijne plakken.

  3. 3

    Fruit de uiringen glazig in de bakolie van de forel. Doe er de andere groenten, de kruiden en de smaakmakers bij. Roerbak alles 1 minuut. Schenk er 100 ml water bij en laat 5 minuten stoven.

  4. 4

    Voeg er de sherryazijn en de rest van de olijfolie aan toe. Breng aan de kook. Schenk bij de forelfilets en laat minstens 4 uur marineren. Serveer op kamertemperatuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde forel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Kruid de forelfilets met peper en zout. Bak ze 3 minuten op hun velkant in 1 el olijfolie, zodat het vel knapperig wordt. Leg ze op hun velkant in een ovenschaal.

  2. 2

    Snij de ui in ringen, de wortel in plakjes en snipper de gepelde knoflook fijn. Snij de venkel in fijne plakken.

  3. 3

    Fruit de uiringen glazig in de bakolie van de forel. Doe er de andere groenten, de kruiden en de smaakmakers bij. Roerbak alles 1 minuut. Schenk er 100 ml water bij en laat 5 minuten stoven.

  4. 4

    Voeg er de sherryazijn en de rest van de olijfolie aan toe. Breng aan de kook. Schenk bij de forelfilets en laat minstens 4 uur marineren. Serveer op kamertemperatuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!