Kerststronk
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kerststronk

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Zeef de bloem. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. 2

    Klop de eieren met de suiker tot een dik wit schuim. Meng de melk erdoor en spatel er voorzichtig de gezeefde bloem door. Giet het deeg op de bakplaat met bakpapier. Bak 6 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Bestrooi een vochtige keukenhanddoek met 3 eetlepels suiker. Haal de biscuit uit de oven. Leg de handdoek met de besuikerde kant erop. Draai de ovenplaat voorzichtig om op het werkblad. Verwijder het bakpapier. Besmeer de biscuit met confituur en rol ‘m op met behulp van de handdoek (zonder die ertussen te rollen). Laat de biscuit, in de handdoek gewikkeld, afkoelen.

  4. 4

    Klop de room stijf met 1 koffielepel suiker.

  5. 5

    Haal de afgekoelde biscuit uit de handdoek. Leg ‘m met de naad naar onderen op een schaal en bestrijk hem royaal met slagroom. Werk af met amandelschilfers en meringues. Serveer in plakken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Zeef de bloem. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. 2

    Klop de eieren met de suiker tot een dik wit schuim. Meng de melk erdoor en spatel er voorzichtig de gezeefde bloem door. Giet het deeg op de bakplaat met bakpapier. Bak 6 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Bestrooi een vochtige keukenhanddoek met 3 eetlepels suiker. Haal de biscuit uit de oven. Leg de handdoek met de besuikerde kant erop. Draai de ovenplaat voorzichtig om op het werkblad. Verwijder het bakpapier. Besmeer de biscuit met confituur en rol ‘m op met behulp van de handdoek (zonder die ertussen te rollen). Laat de biscuit, in de handdoek gewikkeld, afkoelen.

  4. 4

    Klop de room stijf met 1 koffielepel suiker.

  5. 5

    Haal de afgekoelde biscuit uit de handdoek. Leg ‘m met de naad naar onderen op een schaal en bestrijk hem royaal met slagroom. Werk af met amandelschilfers en meringues. Serveer in plakken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.