Gehaktballetjes in Provençaalse saus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gehaktballetjes in Provençaalse saus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op hun verjaardag vroegen de kinderen altijd naar deze gehaktballetjes

bereiding
  1. 1

    Rol het gehakt tot balletjes en blancheer ze in bouillon tot ze komen bovendrijven. Haal met een schuimspaan eruit. Verhit 1 el olijfolie in een pan en laat de balletjes erin kleuren. Dek af en laat 3 minuten verder garen.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze glazig in de rest van de olijfolie. Doe er de tomatenpassata bij, de Provençaalse kruiden en kruid met peper en zout. Laat 5 minuten zacht sudderen.

  3. 3

    Snij de champignons in plakjes, doe ze met de kappertjes bij de saus en laat even sudderen.

  4. 4

    Roer de gehaktballetjes door de saus en laat doorwarmen.

  5. 5

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rol het gehakt tot balletjes en blancheer ze in bouillon tot ze komen bovendrijven. Haal met een schuimspaan eruit. Verhit 1 el olijfolie in een pan en laat de balletjes erin kleuren. Dek af en laat 3 minuten verder garen.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze glazig in de rest van de olijfolie. Doe er de tomatenpassata bij, de Provençaalse kruiden en kruid met peper en zout. Laat 5 minuten zacht sudderen.

  3. 3

    Snij de champignons in plakjes, doe ze met de kappertjes bij de saus en laat even sudderen.

  4. 4

    Roer de gehaktballetjes door de saus en laat doorwarmen.

  5. 5

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.