Gevulde kalkoen met peer, salie en knoflook
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde kalkoen met peer, salie en knoflook

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Schil de peren en snij ze in blokjes. Verkruimel de gorgonzola en meng met de mascarpone. Vermeng met de peer. Voeg er 3 teentjes knoflook en 2/3 van de salieblaadjes aan toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kruid de kalkoen met peper en zout. Vul met het kaasmengsel. Naai dicht met keukengaren, zodat de vulling er niet uit kan.

  4. 4

    Leg de kalkoen op zijn rug in een grote ovenschaal.

  5. 5

    Laat de boter smelten in een pan. Doe er de rest van de salie en de knoflook bij. Lepel over de kalkoen.

  6. 6

    Leg de plakjes spek op de kalkoen. Zet hem 1,5 uur in het midden van de oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Schil de peren en snij ze in blokjes. Verkruimel de gorgonzola en meng met de mascarpone. Vermeng met de peer. Voeg er 3 teentjes knoflook en 2/3 van de salieblaadjes aan toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kruid de kalkoen met peper en zout. Vul met het kaasmengsel. Naai dicht met keukengaren, zodat de vulling er niet uit kan.

  4. 4

    Leg de kalkoen op zijn rug in een grote ovenschaal.

  5. 5

    Laat de boter smelten in een pan. Doe er de rest van de salie en de knoflook bij. Lepel over de kalkoen.

  6. 6

    Leg de plakjes spek op de kalkoen. Zet hem 1,5 uur in het midden van de oven. Bedruip regelmatig met het braadvocht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.