Fazant gevuld met appel en prei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Fazant gevuld met appel en prei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Spoel de preiwitten en snij ze in ringen. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Snij ook het brood in blokjes.

  3. 3

    Fruit de ui glazig in de helft van de boter. Voeg de prei en het brood toe. Laat kort meebakken. Kruid met de tijm, peper en zout.

  4. 4

    Snij de fazantfilets horizontaal in, maar niet helemaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met een lepel van de vulling. Druk de bovenste helft er lichtjes tegenaan. Verpak elke filet in twee reepjes spek. Steek vast met een houten prikker.

  5. 5

    Vet een ovenschaal in met de rest van de boter en leg de filetpakketjes erin. Zet in het midden van de oven en laat 25 minuten braden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Spoel de preiwitten en snij ze in ringen. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Snij ook het brood in blokjes.

  3. 3

    Fruit de ui glazig in de helft van de boter. Voeg de prei en het brood toe. Laat kort meebakken. Kruid met de tijm, peper en zout.

  4. 4

    Snij de fazantfilets horizontaal in, maar niet helemaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met een lepel van de vulling. Druk de bovenste helft er lichtjes tegenaan. Verpak elke filet in twee reepjes spek. Steek vast met een houten prikker.

  5. 5

    Vet een ovenschaal in met de rest van de boter en leg de filetpakketjes erin. Zet in het midden van de oven en laat 25 minuten braden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.