Calamares alla romana met citroen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Calamares alla romana met citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelfgemaakt het allerlekkerst!

bereiding
  1. 1

    Snij de schoongemaakte tubes in ringen, niet te dik en niet te dun. Bestrooi ze met wat zout.

  2. 2

    Klop de eieren los in een diep bord en kruid ze met peper en zout. Doe de bloem in een ander diep bord. Verwarm de olie in de friteuse tot 175°C. Bij een hogere temperatuur verbrandt de inktvis vanbuiten en blijft hij rauw vanbinnen. Haal het mandje uit de friteuse.

  3. 3

    Haal de inktvisringen eerst door de bloem en vervolgens door het losgeklopte ei.

  4. 4

    Leg de gepaneerde inktvisringen meteen in het mandje. Zet het mandje in de friteuse en bak de ringen goudbruin in de hete olie. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de inktvisringen met partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de schoongemaakte tubes in ringen, niet te dik en niet te dun. Bestrooi ze met wat zout.

  2. 2

    Klop de eieren los in een diep bord en kruid ze met peper en zout. Doe de bloem in een ander diep bord. Verwarm de olie in de friteuse tot 175°C. Bij een hogere temperatuur verbrandt de inktvis vanbuiten en blijft hij rauw vanbinnen. Haal het mandje uit de friteuse.

  3. 3

    Haal de inktvisringen eerst door de bloem en vervolgens door het losgeklopte ei.

  4. 4

    Leg de gepaneerde inktvisringen meteen in het mandje. Zet het mandje in de friteuse en bak de ringen goudbruin in de hete olie. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de inktvisringen met partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.