Moelleux met sinaasappelcoulis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Moelleux met sinaasappelcoulis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de coulis. Breng het sinaasappelsap met de gember en suiker aan de kook en laat 5 minuten trekken op een zacht vuurtje. Verwijder de gember. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de coulis mee. Laat afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de oven tot 180°C. Beboter de vormpjes en bestuif ze met bloem. Klop de eieren met de dooier en de suiker witschuimig. Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Roer er voorzichtig het eierschuim door en spatel er de gezeefde bloem door.

  3. 3

    Vul de vormpjes voor ¾ met het beslag. Bak de moelleux ongeveer 8 minuten in de oven. Serveer ze meteen, samen met de sinaasappelcoulis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de coulis. Breng het sinaasappelsap met de gember en suiker aan de kook en laat 5 minuten trekken op een zacht vuurtje. Verwijder de gember. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de coulis mee. Laat afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de oven tot 180°C. Beboter de vormpjes en bestuif ze met bloem. Klop de eieren met de dooier en de suiker witschuimig. Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Roer er voorzichtig het eierschuim door en spatel er de gezeefde bloem door.

  3. 3

    Vul de vormpjes voor ¾ met het beslag. Bak de moelleux ongeveer 8 minuten in de oven. Serveer ze meteen, samen met de sinaasappelcoulis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.