Venkelbootje met langoustines
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Venkelbootje met langoustines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend snel klaar

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Haal de blaadjes los van de venkelknol. Hou vier mooie, kuipvormige blaadjes apart. Snipper het venkelgroen. Hak de resterende venkel fijn. Schil de paprika met een dunschiller. Verwijder steeltje en zaadlijsten en hak de paprika in kleine blokjes.

  2. 2

    Klop 1 dl room half op. Besprenkel met limoensap. Klop de limoenroom stijf.

  3. 3

    Breng in een pan de kreeftenfond aan de kook met de wijn, de gehakte venkel, de sjalot, de tijmblaadjes en het blaadje laurier. Laat tot een kwart inkoken. Zeef het kookvocht en zet apart.

  4. 4

    Stoof de paprikablokjes 5 minuten in wat boter. Bestrooi met het paprikapoeder. Meng er een beetje bloem door. Doe er de ingekookte fond, de ketchup en de cognac bij en breng aan de kook. Laat de saus al roerend 3 minuten koken. Doe er de rest van de room bij en hou warm.

  5. 5

    Blancheer de snippers venkelgroen 2 minuten en laat schrikken onder koud stromend water. Kook de 4 venkelblaadjes 8 minuten. Bak de langoustinestaarten in wat boter 1 minuut aan beide kanten.

  6. 6

    Verdeel wat saus over warme borden. Schik daarop de venkelblaadjes en leg er de langoustines in. Werk af met venkelgroen, een lepeltje limoenroom en een plakje limoen. Serveer lauwwarm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Haal de blaadjes los van de venkelknol. Hou vier mooie, kuipvormige blaadjes apart. Snipper het venkelgroen. Hak de resterende venkel fijn. Schil de paprika met een dunschiller. Verwijder steeltje en zaadlijsten en hak de paprika in kleine blokjes.

  2. 2

    Klop 1 dl room half op. Besprenkel met limoensap. Klop de limoenroom stijf.

  3. 3

    Breng in een pan de kreeftenfond aan de kook met de wijn, de gehakte venkel, de sjalot, de tijmblaadjes en het blaadje laurier. Laat tot een kwart inkoken. Zeef het kookvocht en zet apart.

  4. 4

    Stoof de paprikablokjes 5 minuten in wat boter. Bestrooi met het paprikapoeder. Meng er een beetje bloem door. Doe er de ingekookte fond, de ketchup en de cognac bij en breng aan de kook. Laat de saus al roerend 3 minuten koken. Doe er de rest van de room bij en hou warm.

  5. 5

    Blancheer de snippers venkelgroen 2 minuten en laat schrikken onder koud stromend water. Kook de 4 venkelblaadjes 8 minuten. Bak de langoustinestaarten in wat boter 1 minuut aan beide kanten.

  6. 6

    Verdeel wat saus over warme borden. Schik daarop de venkelblaadjes en leg er de langoustines in. Werk af met venkelgroen, een lepeltje limoenroom en een plakje limoen. Serveer lauwwarm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.