Recept

Balinese zwarte rijstpudding

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de rijst goed, gedurende 2 minuten onder stromend water. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe 700 ml water, de rijst, het vanillemerg en het -stokje in een pan. Laat het op een matig vuur, gedurende ongeveer 40 minuten, sudderen tot de rijst kleverig en zacht is. Voeg eventueel nog water toe. Roer regelmatig om.

  2. 2

    Voeg de suiker toe en laat verder koken tot het meeste vocht is verdampt.

  3. 3

    Breng op smaak met een snuifje zout. Haal van het vuur en laat afkoelen. Serveer op kamertemperatuur, overgoten met de dikke kokosmelk. Werk af met enkele verse muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Balinese zwarte rijstpudding

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!