Recept

Antipasti met vis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de tomaat in blokjes en snipper de lente-uien fijn. Maak de venusschelpen schoon in water. Doe ze in een diepe pot met de tomaat, de lenteuitjes, de wijn, de dille, peper en zout. Zet op een hoog vuur met een deksel op de pot. Schud af en toe met de pot. Na ongeveer 5 minuten zijn de schelpen klaar.

  2. 2

    Laat de tijgergarnalen ontdooien. Ontpit de chilipeper en snipper 'm fijn. Pel en hak de knoflook. Hak de peterselie fijn. Verhit een goede scheut olijfolie in een braadpan. Doe hierin de Spaanse peper en de knoflook. Laat even bakken en voeg dan de tijgergarnalen toe. Bak ze aan alle kanten tot ze mooi roze zijn. Breng op smaak met peper, zout en de peterselie.

  3. 3

    Dep de inktvisringen droog en wentel ze kort door wat bloem. Meng 200 g bloem, met het ei, het bier en 25 ml water tot een beslag. Haal de inktvisringen erdoor en frituur ze vervolgens goudbruin. Zet alles op tafel en serveer met stokbrood en de knoflooksaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Antipasti met vis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!