Champignons met prei in de wok

  • 20 min
  • Erg makkelijk
  • Iets duurder
  • Europees
  • Hoofdgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Snij het preiwit in dunne staafjes of ringetjes. Spoel ze en laat ze goed uitlekken. Hak de walnoten grof. Wrijf de paddenstoelen droog schoon. Pel en snipper de sjalotje en de knoflook.

  2. Verhit de maïsolie in een wok of diepe braadpan. Fruit de sjalot glazig in de hete olie. Doe er de knoflook, de prei en de paddenstoelen bij. Roerbak 2 minuten op een vrij hoog vuur, of tot de groenten beetgaar zijn.

  3. Schenk er de notenolie bij en schep goed om. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  4. Werk af met de walnoten en partjes citroen.

  5. Serveer met wilde en/of witte rijst.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Vlaamse wok met kip, prei en mosterdsaus

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Wok met kip

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gewokte rogreepjes in zoetzure saus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Rundvlees in de wok

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Scampi's in de wok met teriyakisaus