Scampispiesjes met tomatensalsa
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampispiesjes met tomatensalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de scampi’s op de rugkant in, zonder ze te pellen. Verwijder het darmkanaal. Leg ze in een grote kom.

  2. 2

    Snipper sjalot en knoflook fijn. Meng paprikapoeder, cayennepeper, gember en korianderpoeder met 2 el olijfolie en het citroensap, voeg sjalot en knoflook toe en meng goed.

  3. 3

    Wrijf de scampi’s in met de marinade en zet ze enkele uren in de koelkast.

  4. 4

    Snij de paprika en tomaten in blokjes. Snipper de rode ui fijn. Meng de tomaten- en paprikablokjes met de rode ui. Voeg 2 el olijfolie, azijn en peterselie toe. Kruid met peper en zout en meng.

  5. 5

    Prik de gemarineerde scampi’s op spiesjes en gril ze goudbruin op de barbecue. Serveer met de tomatensalsa. Werk af met enkele blaadjes koriander en de partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de scampi’s op de rugkant in, zonder ze te pellen. Verwijder het darmkanaal. Leg ze in een grote kom.

  2. 2

    Snipper sjalot en knoflook fijn. Meng paprikapoeder, cayennepeper, gember en korianderpoeder met 2 el olijfolie en het citroensap, voeg sjalot en knoflook toe en meng goed.

  3. 3

    Wrijf de scampi’s in met de marinade en zet ze enkele uren in de koelkast.

  4. 4

    Snij de paprika en tomaten in blokjes. Snipper de rode ui fijn. Meng de tomaten- en paprikablokjes met de rode ui. Voeg 2 el olijfolie, azijn en peterselie toe. Kruid met peper en zout en meng.

  5. 5

    Prik de gemarineerde scampi’s op spiesjes en gril ze goudbruin op de barbecue. Serveer met de tomatensalsa. Werk af met enkele blaadjes koriander en de partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.