Baba’s met rum
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Baba’s met rum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Scheid de eieren en klop de dooiers met de suiker wit. Voeg de melk toe en dan de gezeefde bloem en het bakpoeder. Klop de eiwitten stijf met het zout. Spatel ze door het dooiermengsel. Verdeel het beslag over 6 ingevette cupcakevormpjes. Bak ze 18 à 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°C en haal ze meteen uit hun vormpjes.

  2. 2

    Maak de siroop: kook 0.5 l water met de suiker en de zeste tot de suiker is opgelost. Doe er de rum bij. Drenk de baba’s één voor één in de siroop, wentel ze erin rond en laat ze uitdruipen in een diepe schaal. Schenk de overgebleven siroop in de schaal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Scheid de eieren en klop de dooiers met de suiker wit. Voeg de melk toe en dan de gezeefde bloem en het bakpoeder. Klop de eiwitten stijf met het zout. Spatel ze door het dooiermengsel. Verdeel het beslag over 6 ingevette cupcakevormpjes. Bak ze 18 à 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°C en haal ze meteen uit hun vormpjes.

  2. 2

    Maak de siroop: kook 0.5 l water met de suiker en de zeste tot de suiker is opgelost. Doe er de rum bij. Drenk de baba’s één voor één in de siroop, wentel ze erin rond en laat ze uitdruipen in een diepe schaal. Schenk de overgebleven siroop in de schaal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.