Kalkoenlapjes met ananas en rijst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoenlapjes met ananas en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalot en snipper fijn. Maak de halve ananas schoon, verwijder de harde kern en snij het vruchtvlees in hapklare stukken. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Smelt de boter in een koekenpan. Kruid de kalkoenlapjes aan beide kanten met peper en zout en bak ze in 5 minuten goudbruin. Voeg de sjalot en de ananas toe, bestrooi met bruine suiker en laat nog 5 minuten bakken tot het vlees mooi karamelliseert.

  3. 3

    Roer het maïszetmeel los met wat water. Haal alles uit de pan, blus met gevogeltebouillon, roer alle aanbaksels los en bind met het opgeloste maïszetmeel.

  4. 4

    Giet de rijst af. Verdeel samen met de kalkoenlapjes en ananas over borden. Werk af met de saus en strooi er nog wat bieslook over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalot en snipper fijn. Maak de halve ananas schoon, verwijder de harde kern en snij het vruchtvlees in hapklare stukken. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Smelt de boter in een koekenpan. Kruid de kalkoenlapjes aan beide kanten met peper en zout en bak ze in 5 minuten goudbruin. Voeg de sjalot en de ananas toe, bestrooi met bruine suiker en laat nog 5 minuten bakken tot het vlees mooi karamelliseert.

  3. 3

    Roer het maïszetmeel los met wat water. Haal alles uit de pan, blus met gevogeltebouillon, roer alle aanbaksels los en bind met het opgeloste maïszetmeel.

  4. 4

    Giet de rijst af. Verdeel samen met de kalkoenlapjes en ananas over borden. Werk af met de saus en strooi er nog wat bieslook over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.