Recept

Brandade van kabeljauw en krab

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 140°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de spinazie.

  2. 2

    Doe de kabeljauw in een ondiepe, vuurvaste ovenschaal en giet er de gesmolten boter over. Gaar de vis ongeveer 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan om te drogen. Prak ze en roer er 4 eetlepels olijfolie, de room en het citroensap door.

  4. 4

    Doe er de vis en het krabvlees bij, kruid met peper, meng alles door elkaar en roer er tot slot nog wat boter door. Hou de brandade warm.

  5. 5

    Laat de visbouillon tot 2/3 inkoken. Fruit de sjalot en knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe, kruid met peper en zout, en laat slinken. Verdeel de spinazie over 4 diepe borden, maak een torentje van de brandade, zet het op de spinazie en lepel er wat ingekookte visbouillon rond. Werk af met blokjes tomaat en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Brandade van kabeljauw en krab

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!