Recept

Ovenschoteltjes met rog en aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkers uit de oven

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers de citroen. Pel en snipper de sjalotjes. Snipper de bieslook, hou een tiental sprietjes apart voor de afwerking.

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Spoel de rogvleugels onder koud stromend water en dep ze droog. Breng 1 liter water aan de kook met de azijn en een flinke snuif zout. Zet het vuur lager. Leg er de rogvleugels in en laat ze 8 minuten pocheren of sudderen net onder het kookpunt.

  3. 3

    Haal de rog uit het kookvocht en laat uitlekken. Haal het visvlees van de vleugels, verwijder het kraakbeen en trek de vis met de vingers in mooie slierten.

  4. 4

    Bestrooi de rog met de sjalotjes, de helft van de bieslooksnippers, peper en zout. Besprenkel met citroensap en een scheutje olijfolie. Zet even opzij.

  5. 5

    Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes. Spoel de plakjes en dep ze droog. Klop het ei los met de melk. Doe er de rest van de gesnipperde bieslook bij en meng. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Vet vier vuurvaste schaaltjes in met boter. Bedek de bodem met plakjes aardappel en giet er het eimengsel over. Kruid met peper en zout. Verdeel de rog over de aardappelen. Dek af met aluminiumfolie en zet 35 minuten in de oven. Werk af met sprietjes bieslook. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschoteltjes met rog en aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!