Recept

Espresso roomsoezen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:


bereiding
 1. 1

  Maak het beslag. Verwarm de oven voor op 220°C en zet een rooster in het midden van de oven. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eieren los in een kom. Doe de boter met 120 ml water en het zout in een pan en laat alles op een laag vuur smelten tot het pruttelt. Neem de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer stevig met een houten lepel tot het beslag loslaat van de wanden en een bal vormt. Roer er een na een de eieren door, klop telkens goed los.

 2. 2

  Vul een spuitzak zonder spuitmond met het beslag en spuit hoopjes van 2 à 3 cm op het bakpapier. Laat een tussenruimte van 5 cm, want ze rijzen nog. Bak ze 10 min. in de oven en steek daarna een houten lepel tussen de ovendeur zodat die op een kier staat. Bak de soezen zo nog 5 minuten verder. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

 3. 3

  Maak het glazuur. Laat de chocolade au bain-marie smelten. Klop de boter romig en voeg geleidelijk de poedersuiker en het cacaopoeder toe. Voeg de gesmolten chocolade, de koffie en de vanille toe. Klop alles goed luchtig. Snij de soesjes een stukje open met een scherp mes en vul ze met het glazuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Espresso roomsoezen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!