Recept

Frittata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Blancheer de tuinbonen 2 minuten in gezouten water. Koel af onder koud stromend water. Druk de boontjes uit hun vliesje.

  2. 2

    Snipper de knoflook. Halveer de ui en snij ze in dunne plakjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snij ze van boven naar beneden in plakjes.

  3. 3

    Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui met de knoflook glazig. Voeg de artisjokken toe en bak ze nog 2 minuten mee. Roer er de tuinbonen door.

  4. 4

    Verwarm de ovengrill voor.

  5. 5

    Klop de eieren los met de peterselie, het basilicum en de parmezaan. Kruid met peper en zout. Schenk het eimengsel bij in de pan. Zet het vuur laag en laat langzaam stollen. Bak de frittata ongeveer 5 minuten, of tot het midden bijna gestold, maar de bovenkant nog zacht is. Schud de pan geregeld.

  6. 6

    Maak de frittata met een spatel los van de zijkanten zodat hij straks niet blijft kleven. Zet de pan onder de ovengrill en bak de bovenkant goudgeel. Laat even afkoelen. Leg een groot plat bord over de pan en keer de frittata daarop om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  7. 7

    Snij de frittata voor het serveren in punten. Geef er knapperig brood en eventueel een salade van rucola bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frittata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!