Recept

Kapoen met witloof en een taartje van aardappel en mierikswortel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de kapoenfilets een nacht marineren in 1/4 l room.

  2. 2

    Snijd de aardappelen in dunne plakjes, en maak er een laagje van in een vuurvaste schaal. Bestrijk ze met de mierikswortelpasta en dek ze af met een laagje aardappelplakjes. Kruid ze met peper, zout en nootmuskaat en giet de melk en de room erover. Laat ze in ongeveer 35 min. gaar worden in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat ze afkoelen en steek ze nadien uit met een ronde vorm.

  3. 3

    Snijd het witloof in grove stukken en bak het krokant in boter.

  4. 4

    Laat de kapoenfilets in de room ongeveer 10 min. gaar worden in de oven op 180°C. Laat ze even rusten en snijd ze in mooie stukken.

  5. 5

    Warm de aardappeltaartjes en de kapoen even op in de oven.

  6. 6

    Zet een ring op het bord. Doe daarin het gebakken witloof, leg er de stukjes kapoen op, zet daarop het aardappeltaartje, en werk af met de waterkers die op smaak is gemaakt met peper, zout en olijfolie. Giet een straaltje saus rond de ring en strooi er nog wat waterkers op. Verwijder de cirkel en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kapoen met witloof en een taartje van aardappel en mierikswortel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!