Recept

Chocoladegebakjes met slagroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalig dessertje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. 2

    Verwarm de room tot net onder het kookpunt.

  3. 3

    Leg de chocolade in een kom en giet er de warme room over. Roer tot de chocolade gesmolten is en je een gladde massa krijgt.

  4. 4

    Klop in een andere kom het ei, de eidooiers en de suiker lichtjes op.

  5. 5

    Giet de chocoladeroom bij het eimengsel en roer goed door.

  6. 6

    Giet het mengsel in kleine ovenschaaltjes en zet ze in een diepe bakplaat, in een bodempje van 1 cm warm water.

  7. 7

    Bedek met zilverpapier en zet 1 uur in de oven.

  8. 8

    Laat afkoelen en zet minstens 1 uur in de koelkast.

  9. 9

    Serveer met een toefje slagroom en werk af met wat gezeefd cacaopoeder.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladegebakjes met slagroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!