Rode poon met asperges en tuinkers
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rode poon met asperges en tuinkers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk lichte maaltijd met het lekkerst van het voorjaar: asperges!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Was 1 sinaasappel en 1 citroen, allebei onbespoten, en schil ze met een dunschiller.

    Snij wat van de sinaasappelschil in fijne zestes, hou apart.

    Snij de geschilde sinaasappel en citroen in dunne plakjes.

  2. 2

    Spoel de vis en dep ze droog. Leg ze afwisselend met de citrusplakjes in een schaal en laat 2 uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Maak de groene asperges schoon en snij ze in grove stukken. Kook ze 4 minuten in gezouten kokend water. Laat uitlekken in een vergiet en vang daarbij 4 eetlepels kookvocht op.

  4. 4

    Laat de asperges schrikken onder koud water. Meng het kookvocht met 3 el citroensap, een snuifje suiker en een tl zachte mosterd. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de asperges.

  5. 5

    Rooster de pijnboompitjes in een pan met antiaanbaklaag en voeg er de sinaasappelschilletjes en een tl olie bij. Meng ze met een bakje gespoelde tuinkers en enkele jonge blaadjes basilicum.

  6. 6

    Strooi over de asperges. Dep de rodepoonfilets droog en bak ze eerst op de velkant in wat boter of olie, gedurende 2 minuten.

  7. 7

    Draai om en bak nog 2 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de asperges. Lekker met rijst. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Was 1 sinaasappel en 1 citroen, allebei onbespoten, en schil ze met een dunschiller.

    Snij wat van de sinaasappelschil in fijne zestes, hou apart.

    Snij de geschilde sinaasappel en citroen in dunne plakjes.

  2. 2

    Spoel de vis en dep ze droog. Leg ze afwisselend met de citrusplakjes in een schaal en laat 2 uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Maak de groene asperges schoon en snij ze in grove stukken. Kook ze 4 minuten in gezouten kokend water. Laat uitlekken in een vergiet en vang daarbij 4 eetlepels kookvocht op.

  4. 4

    Laat de asperges schrikken onder koud water. Meng het kookvocht met 3 el citroensap, een snuifje suiker en een tl zachte mosterd. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de asperges.

  5. 5

    Rooster de pijnboompitjes in een pan met antiaanbaklaag en voeg er de sinaasappelschilletjes en een tl olie bij. Meng ze met een bakje gespoelde tuinkers en enkele jonge blaadjes basilicum.

  6. 6

    Strooi over de asperges. Dep de rodepoonfilets droog en bak ze eerst op de velkant in wat boter of olie, gedurende 2 minuten.

  7. 7

    Draai om en bak nog 2 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de asperges. Lekker met rijst. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.