Recept

Frambozenmeringues

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een dessert dat helemaal 'in' is

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven op 120 °C.

  2. 2

    Klop de eiwitten schuimig in een grote kom. Voeg er telkens een eetlepel suiker bij en klop in enkele seconden glad. Werk zo alle suiker met de eieren op tot een stevig glanzend schuim.

  3. 3

    Doe er de frambozencoulis en twee derde van de frambozen bij. Spatel één keer om. Het mag niet helemaal gemengd zijn, anders krijg je witte en roze strepen in het schuim.

  4. 4

    Bekleed twee bakplaten met bakpapier of een siliconenvel. Schep er mooie hopen eiwitschuim op. Zet de bakplaten in de oven en verlaag de temperatuur tot 110 °C. Laat 2 uur drogen in de oven.

  5. 5

    Verwissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats voor een gelijkmatig resultaat. De meringues moeten hol klinken als je tegen de onderkant tikt.

  6. 6

    Klop de room met de poedersuiker tot slagroom. Serveer de meringues met de rest van de frambozen en de opgeklopte slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frambozenmeringues

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!