Perziken met abrikozenmousse en muntpesto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Perziken met abrikozenmousse en muntpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heel apart dessertje

bereiding
  1. 1

    Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snij het vruchtvlees fijn. Voeg 50 g poedersuiker en 2 eetlepels amaretto toe.

  2. 2

    Laat op een zacht vuurtje 10 minuten tot moes koken. Pureer en druk door een zeef. Week 20 g gelatine 10 minuten in koud water.

  3. 3

    Breng in een pannetje 3 eetlepels water aan de kook en los er 100 g suiker in op. Voeg er van het vuur de uitgeknepen gelatine aan toe en roer tot alles is opgelost.

  4. 4

    Roer door de vruchtenpuree en voeg er 1 eetlepel citroensap aan toe. Klop 2 dl slagroom bijna stijf. Klop 3 eiwitten stijf. Spatel eerst de slagroom door het vruchtenmengsel en dan de eiwitten.

  5. 5

    Doe in een spuitzak en laat in de koelkast 4 uur opstijven. Laat 8 halve perziken op siroop goed uitlekken. Spuit in elk wat abrikozenmousse.

  6. 6

    Neem voor de muntpesto, 20 g muntblaadjes en stamp ze in een vijzel met 75 g poedersuiker en 75 ml zonnebloemolie. Serveer per persoon 2 halve perziken en wat muntpesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snij het vruchtvlees fijn. Voeg 50 g poedersuiker en 2 eetlepels amaretto toe.

  2. 2

    Laat op een zacht vuurtje 10 minuten tot moes koken. Pureer en druk door een zeef. Week 20 g gelatine 10 minuten in koud water.

  3. 3

    Breng in een pannetje 3 eetlepels water aan de kook en los er 100 g suiker in op. Voeg er van het vuur de uitgeknepen gelatine aan toe en roer tot alles is opgelost.

  4. 4

    Roer door de vruchtenpuree en voeg er 1 eetlepel citroensap aan toe. Klop 2 dl slagroom bijna stijf. Klop 3 eiwitten stijf. Spatel eerst de slagroom door het vruchtenmengsel en dan de eiwitten.

  5. 5

    Doe in een spuitzak en laat in de koelkast 4 uur opstijven. Laat 8 halve perziken op siroop goed uitlekken. Spuit in elk wat abrikozenmousse.

  6. 6

    Neem voor de muntpesto, 20 g muntblaadjes en stamp ze in een vijzel met 75 g poedersuiker en 75 ml zonnebloemolie. Serveer per persoon 2 halve perziken en wat muntpesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.